Peter Thiel sin suksesshistorie: Net Worth, Utdannelse Topp Quotes

Peter Thiel var co-grunnlegger og administrerende direktør i PayPal Holdings Inc. (NASDAQ: PYPL), og er en av de mest respekterte og etterspurte ut stemmene i teknologibransjen. Hans sløv, aktivist stil i næringsliv og politikk har gitt ham både berømmelse og skjensel.

Thiel lansert globalt makro hedgefond Clarium Capital, venture kapital fond Founders Fund, teknologiselskap Palantir Technologies og investeringsfond Mithril.

Oppvekst og utdanning

Født i Frankfurt am Main, i det som da var Vest-Tyskland, Thiel familie flyttet til USA og reiste ham i California. Han vokste opp som en innadvendt og dyktig barn, og var en gang en nominell Chess Master før fylte 21. Han fikk sin Bachelor of Arts i det 20. århundre filosofi fra Stanford i 1989 og lagt til en lov grad fra Stanford Law fire år senere.

Thiel er en av høyere utdanning er skarpeste kritikere. Han forfattet bøker og holdt foredrag om den farlige fellen av høy college kostnader, student gjeld og mangel på differensiert eller nyttig læring, særlig blant høyt ansett institusjoner. Dedikert til å fjerne stigma av mangler på college, Thiel skapte Thiel Fellowship i 2010, noe som priser $ 100.000 til 20 personer under 20 år for å overbevise dem om å hoppe eller droppe ut av college og starter en bedrift.

I november 2014 Thiel skrevet en kronikk for The Washington Post om feil natur høyere utdanning innleggelser. Han beskrev det som en verdiløs turnering hvor alt det harde arbeidet ved Harvard er gjort av innleggelser offiserer som salve en allerede utprøvd hypercompetitive elite. Han kalte prosessen dårlig for selv vinnerne, som er opplært til å konkurrere på gamle karriere spor som management consulting og investment banking stedet for å gjøre noe nytt.

Suksesshistorie

Thiel begynte sin karriere som jurist rett ut av skolen, selv om han innrømmer aldri nyter det. Han skrankejurist på 11th Circuit Court of Appeals og jobbet på et advokatfirma før du tar en jobb med Credit Suisse Group som derivater trader. Han bodde på den posisjonen frem til 1996 før han grunnla Thiel Capital Management fond.

Thiel truffet gull med sin første start-up, PayPal, som han co-grunnlagt i 1998 med Max Levchin og Elon Musk. Han gjorde $ 60 millioner i 2002 da selskapet ble solgt til eBay Inc. (NASDAQ: EBAY). Han brukte $ 500.000 av den summen som en utenfor engel investor for Facebook Inc. (NASDAQ: FB) i 2004.

Thiel har bidratt til Slide, Linkedin, Friendster, Yelp, Asana, Quora, Stripe, Ironport og flere andre oppstarter gjennom hans investeringsvirksomhet. Mange av disse selskapene ble startet av hans PayPal og Facebook kollegaer.

Net Worth for & Influence

Thiel netto verdi er ca $ 2.7 milliarder, som i 2016. Han er rangert som nummer 284 på Forbes 400 liste i 2014, og flyttet opp til nummer 234 i 2015-utgaven.

Selv om han solgte det meste av sin Facebook lager etter at selskapets 2012 IPO, forblir Thiel på styret og er en kraftig stemme i teknologimiljøet. Han driver et ventureselskap, Founders Fund, som investerer i bedrifter med evne til å skape teknologisk avbrudd.

Thiel er også en ideologisk og politisk makt, fungerer som en frittalende libertarianske og homofiles rettigheter aktivist. Hans politiske og sosiale advocacies spore tilbake til før hans dager med PayPal. I 1995, han medforfatter The Diversity Myte: “Multikulturalisme ‘og politikk for intoleranse ved Stanford, som lambasted politisk korrekthet på høyskoler og trakk kritikk fra blant andre Condoleezza Rice.

Topp Quotes

En del av Thiel berømmelse kommer ikke fra tech samfunnet, men fra libertarianere som følger hans skrifter og taler. Hans levendegjøring av selvbestemmelse er et eksempel på hans tro på individualisme, at du er gründer av livet ditt. En av hans mest leste verk er The Education of en Libertarian, publisert i april 2009 av Cato Institute.

Thiel har et interessant perspektiv på konkurranse, hevder, hvis du er en av grunnleggerne, eller en entreprenør, hva du ønsker å satse på er monopol. Du vil ha noe så unikt og så differensiert fra konkurrentene at de ikke engang konkurrerer. Han viser ofte til Google, som nå Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOG), som et eksempel på et selskap som dominerte bransjen så grundig at kontantstrømmen var aldri virkelig kompromittert.

Hvis Thiel forretningsfilosofi kan kokes ned til en setning, kan det være: Tenk for deg selv fordi du prøver å følge den angitte banen er sjelden nok. Han famously sa at ingen i sitt rette sinn starter et selskap fordi de ønsker å starte en bedrift. Man skal starte en bedrift, fordi det er et meget viktig problem å løse.

Hvorfor Millennials kan kanskje ikke å pensjonere seg
Penny-pinching: ditt beste våpen vs Retirement Usikkerhet
Hvordan Vet Financial Advisors Bruke BrokerCheck
5 Jobb at personer med ENFP personlighetstype bør unngå
Skatt Tips for Master Limited Partnerships
Hvor lite amerikanerne har lagret for pensjonister?
5 egenskaper som vellykket økonomisk rådgivere har
10 Hottest Startups i 2016
Topp 5, Vekst Ledere i Midt-Vesten for 2016
Hvor å investere i 2012
Hvordan Firestone kredittkort Works: Fordeler og belønninger